Björnexkursion i vildmarken - guidade turer, Orsa Finnmark

Adress: Kvarnberg 122, 79498 Orsa Visa karta

Adress: Kvarnberg 122, 79498 Orsa

Följ med en forskare in i de vilda björnarnas rike! Upplev björnens storslagenhet i vilt tillstånd tillsammans med en björnforskare och lär dig allt om björnens spännande liv och beteende. Våras björnexkursioner är kvalitetsmärkta av Naturens Bästa! Språk: svenska, tyska och engelska.

Säg den som på ett eller annat sätt inte fascineras då ordet björn nämns. Känslorna för dessa stora rovdjur varierar verkligen mycket. Allt ifrån nyfikenhet och kärlek till den ”gosiga nallebjörnen” – till obehag och skräck för den ”blodtörstiga besten”.

I många länder är björnar utrotningshotade och deras beteende och farlighet skiljer sig åt mellan länderna. I Sverige finns en stor och livskraftig björnstam med ca 3500 vilda djur. Dessa räknas till de mest fredliga i hela världen.

Med stor omsorg och vördnad inför samspelet mellan björn och människa, verkar vi för att i framtiden skapa möjligheter att fortsätta leva tillsammans och bevara mångfalden i Sveriges djupa skogar.

Björnens fredliga natur och en omfattande björnforskning i Skandinavien under tjugofem års tid, ger oss en unik förutsättning att utforska björnens liv och leverne. Denna forskning sker med stor respekt och hänsyn till Björnens olika behov.

Lilla Björnforsknings-Exkursionen i det vilda är anpassad för barn upp till 10 år och deras föräldrar. Vi lär oss om björnforskningen och vandrar till ett björnidet och letar efter spår och tecken. Informationen anpassas till barnens nivå. Ca 2 tim. Pris: 1000kr/familj för förälder med egna barn.

Exklusiv Forskarledd Exkursion passar för forskare, naturintresserade vuxna och ungdomar från 10 år. Vi informerar detaillerad om björnens biologi och berätta om vårt nyaste resultat från världens största Björnforskningsprojektet i Sverige. Vandring till björnide, fältarbete, visning av spår och tecken, föreläsning samt mat vid öppen eld ingår. ca 6 tim. Pris: 995kr/person.

Exklusiv Forskarledd Exkursion med övernattning är vår bästa och mest avancerad produkt. Vi förmedlar under föreläsningen och i fältet kunskap från 27 år björnforskning. Lyssna på spännande resultat och njut den ljuvliga kvällen vid lägerelden. Övernattning i en stuga mitt i björnområden, vildmarksfrukost, vandring till björnide, fältarbete, visning av spår och tecken, föreläsning om björnar och björnforskning samt mat vid öppen eld ingår. Utcheckning senast kl 11:00 dagen efter. Pris: 1895kr/person.

För större Grupper och Företagsevenemang kan vi erbjuda anpassade arrangemang "http://www.bjorn-vildmark.com/contact.aspx" target="_blank efter förfrågan .

Preliminär tidsplan:

Måndagar:
10:00 - 16:00 Exklusiv Forskarledd Exkursion (tyska)
Tisdagar:
10:00 - 12.00 Lilla Björnforskar-Exkursion (tyska)
14:00 - 20:00 Exklusiv Forskarledd Exkursion med/utan övernattning (engelska)
Onsdagar:
14:00 - 20:00 Exklusiv Forskarledd Exkursion med/utan övernattning (svenska)
Torsdagar:
10:00 - 12.00 Lilla Björnforskar-Exkursion (svenska)
14:00 - 20:00 Exklusiv Forskarledd Exkursion med/utan övernattning (tyska)
Fredagar:
14:00 - 20:00 Exklusiv Forskarledd Exkursion med/utan övernattning (engelska)
Lördagar:
10:00 - 12.00 Lilla Björnforskar-Exkursion (engelska)
14:00 - 20:00 Exklusiv Forskarledd Exkursion med/utan övernattning (svenska)
Söndagar:
Enbart efter förfrågningar.

Anmälan obligatorisk. Min 2 deltagare per exkursion. Om det finns för få deltagare, ställs exkursionen in.

Språk: svenska, engelska, tyska

Vi rekommenderar att du tar med dig vädertåliga kläder och vattentäta skor för vandring, långärmad tröja och långbyxor, kamera och kikare. Besök gärna "http://www.bjorn-vildmark.com/prepareyourvisit.aspx" target="_blank"Björn & Vildmarks hemsida för mer information. Gummistövlar kan hyras för 50:- SEK per dag om skostorleken anges minst 2 veckor före evenemanget.

Show more

Om denna aktivitet

Avstånd fågelvägen

  • Attraktion
    Orsa Rovdjurspark 31 km
    Dalhalla 56 km